Daktuinen

Een daktuin kan een welkome aanvulling zijn op uw bedrijf. Door de schaarse vierkante meters om het pand kan door een daktuin toch een groene lunch of werkplek worden gerealiseerd.
Hierbij is natuurlijk wel van belang dat het gebouw dit toelaat qua belasting dat er op het gebouw een daktuin wordt gerealiseerd.

Een daktuin vraagt speciale aanleg en niet ieder pand is er geschikt voor.

Bij Dick de Jong hoveniers hebben we ruime ervaring met het aanleggen van daktuinen. Daktuinen geven bijzondere meerwaarde aan een pand. Zo heeft het een waterbufferend vermogen, een isolerende werking en reduceert het fijnstof. Een bijkomend financieel voordeel is dat tal van gemeenten subsidie vertrekken op daktuinen.

Subsidie
De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Zo is er een aantrekkelijke subsidie voor huiseigenaren en heeft de stad inmiddels een aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak.

Een groen dak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing. Er zijn verschillende typen groene daken, van extensieve tot intensieve groene daken. Om de aanleg van groene daken te stimuleren geven de gemeente Rotterdam en de waterschappen tot € 30,- per m2 gerealiseerd groen dak.. Alle groene daken komen in aanmerking voor de subsidie mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden.
U legt al een gesubsidieerd groen dak aan vanaf € 45 per m2. Voorwaarde is dat de dakconstructie hiervoor geschikt is.

Soorten daktuinen
Er zijn twee soorten daktuinen, namelijk de intensieve en extensieve daktuinen. De intensieve kunt u betreden en de extensieve niet. Onder een daktuin wordt altijd een speciale beschermende laag aangebracht omdat anders de begroeiing ander de dakbedekking aantast en er lekkages ontstaan.

Voor de opbouw van daktuinen kunnen verschillende technieken worden toegepast. Dick de Jong hoveniers geeft u graag advies wat het beste kan worden toegepast in uw specifieke situatie.

Inspiratie?
U kunt hier meer foto’s over daktuinen bekijken in onze fotogalerij. Dick de Jong hoveniers voor een totaal aanpak van uw tuin door goed opgeleid, vriendelijk en vakbekwaam personeel.

Regelmatig en optimaal geïnformeerd worden?
Wilt u op de hoogte blijven van acties en aanbiedingen en tuinonderhoudstips? Wij geven een maandelijkse nieuwsbrief uit over tuinontwerp, aanleg- en onderhoudstips voor uw (dak)tuin. Als u hier klikt kunt u zich voor deze maandelijkse nieuwsbrief inschrijven.

Afspraak?
Ik maak graag een vrijblijvende afspraak in uw tuin om u nader te informeren over de mogelijkheden voor uw daktuin. U kunt mij hiervoor elke werkdag bellen tussen 080:00 en 17:00 uur op 010 – 419 69 64 of hier klikken voor het contact formulier.

Graag tot ziens in uw tuin,

Met vriendelijke groet,

Dick de Jong
Dick de Jong hoveniers Rotterdam

  • Afbeeldingen
  • Films
Maak direct een afspraak