• Gazon

Kwaliteit & vakmanschap

Ervaring sinds 1988

Deskundig personeel

Uitstekende portfolio

Persoonlijk contact

Eigen ontwerpafdeling

Aanleg in eigen beheer

Particulieren & bedrijven

Een strak gazon als een biljartlaken, of een gazon met bloeiende crocussen in het voorjaar en madeliefjes in de zomer? Of toch liever kunstgras? Gazon om lekker op te liggen en te luieren en te genieten van uw tuin en het fraaie weer, of een speelgazon voor de (klein)kinderen? Of juist gazon om te sporten? Uw eigen golf green in uw tuin? Dick de Jong realiseert verschillende soorten gazons, of dit nu door inzaaien, graszoden of kunstgras is, wij hebben de kennis en ervaring om een goed gazon te realiseren en te onderhouden.

Waar aan te denken?

Voor elk gazon is de ondergrond van groot belang. De ondergrond dient dermate stabiel te zijn opdat er zo min mogelijk verzakking zal gaan optreden. De afwatering van het gazon en de ondergrond dient zodanig te zijn dat het water snel wordt afgevoerd en er geen schade aan uw gazon toebrengt.
Ook het latere onderhoud van het gazon is van belang. Wij van Dick de Jong hoveniers denken niet alleen met u mee maar vooral vooruit. Een stevige maairand zorgt ervoor dat het kantensteken sneller gaat en minder behoeft plaats te vinden wat u weer scheelt in onderhoudstijd van uw gazon. Ook de plek van het gazon is van belang om een goed gazon te krijgen en te behouden. Tijdens het tuinontwerp houden wij hier natuurlijk al rekening mee als wij u tuin renoveren of een nieuwe tuin maken.

Gazononderhoud

Het gazononderhoud na de aanleg van het gazon is essentieel om uw gazon in topconditie te behouden. Ieder soort gazon behoeft zijn eigen specifieke onderhoud, wij vertellen u graag meer hierover.
Bij natuurlijk gazon begint het allemaal met de grasmaaier, de soort maaier, de hoogte afstelling en de frequentie van het maaien hebben allemaal hun invloed op het uiteindelijke beeld en plezier van uw gazon. Dick de Jong hoveniers geeft u graag advies wat voor uw specifieke situatie de beste oplossing is.
Naast het grasmaaien dient uw gazon regelmatig te worden geverticuteerd, bemest en de graskanten worden gestoken. Ook hierbij zijn wij u graag van dienst.

Gazonrenovatie

Als specialist in tuinrenovatie zijn wij ook gespecialiseerd in renovatie van gazons. Dit kan zijn door het gazon door te zaaien, een bemestingsplan op te stellen, of gehele vernieuwing van de grasmat opdat het weer een gazon wordt.
Hierbij kijken wij naar de ondergrond, de afwatering en de functie die het gazon dient te gaan vervullen.

Tuinonderhoudstips?

Ook geven wij maandelijks onderhoudstips voor uw tuin.