• Vijvers

Kwaliteit & vakmanschap

Ervaring sinds 1988

Deskundig personeel

Uitstekende portfolio

Persoonlijk Contact

Eigen ontwerpafdeling

Aanleg in eigen beheer

Particulieren & bedrijven

Water is altijd een toegevoegde waarde voor uw tuin. Of dit nu in een waterelement is, een vogeldrinkbak of een vijver met of zonder vissen, water betekent leven in uw tuin. Spiegelend water, zoemende libellen, watertorretjes en schaatsenrijdertjes over het wateroppervlak, een vijver biedt zoveel meer voor uw tuinbeleving.
Vijvers zijn er in vele soorten, vormen en maten. Wij onderscheiden de volgende vijvers:
•        Architectonische vijvers, hier gaat het om reflectie, geen vissen en architectonisch toegepaste beplanting.
•        Natuurlijke vijvers, waar dieren (vissen) en planten een eigen biologisch systeem vormen voor helder en zuiver water,
•        Zwemvijvers, daar kunt u lekker in zwemmen, duiken en spelen.
•        Koi vijvers, voor de liefhebber van koi’s.

Waar aan te denken?

De locatie van de vijver maakt veel uit voor de beleving en het onderhoud. Een groot deel van het jaar beleeft u uw tuin en vijver vanuit uw woning. Een vijver die dan achter in uw tuin ligt voegt dan vaak weinig toe aan uw tuinbeleving vanuit uw woning.

Bezonning is ook van belang om een natuurlijke vijver in goede conditie te houden. Als u een natuurlijke vijver wilt is de keuze van de juiste vissoort en verhouding van groot belang voor de beleving en helderheid van het vijverwater.

Ook de vorm van de vijver is van belang om een goed natuurlijk evenwicht te krijgen. Een zwemvijver is weer een apart verhaal waarover wij u graag nader willen informeren.
Wat alle vijvers gemeen hebben is dat deze afgedicht dienen te worden opdat er water in de vijver blijft staan. Dick de Jong hoveniers werkt met 2 verschillende afdichtingsmaterialen, te weten de PVC en rubber folies. Wij leggen u de verschillende voor- en nadelen uit.

Vijveronderhoud

Veel mensen denken dat het onderhoud van een vijver een onmogelijke en lastige opgave is. Het water wordt groen, de vissen gaan dood of worden opgegeten, planten die alles overwoekeren etc… etc…. Dick de Jong hoveniers stelt dat een goed ontworpen en aangelegde vijver het minste onderhoud vergt van uw hele tuin. Wij leggen u graag uit hoe wij dit doen.

Vijverfilters en vijververlichting

Het kan zijn dat een vijverfilter noodzakelijk is om het water schoon en helder te houden. Dit passen wij toe bij architectonische vijvers en bij vijvers waar meer vis in zit dan wenselijk is. Bij natuurlijke vijvers zijn geen filters nodig om helder en zuiver water te krijgen en te houden. Wij informeren u graag.
Een vijver kan ook met onderwater of drijvende verlichting in de avonduren worden verlevendigd, ook hierover informeren wij u graag.

Regelmatig en optimaal geïnformeerd worden?

Ook geven wij maandelijks tuinontwerp, renovatie- en onderhoudstips voor uw tuin.